Zgjedhjet në Mal të Zi: Dalin rezultatet e para, janë numëruar 49.8% e votave deri tani

HomePolitike

Zgjedhjet në Mal të Zi: Dalin rezultatet e para, janë numëruar 49.8% e votave deri tani

Rezultatet e para të zgjedhjeve të sotme parlamentare në Mal të Zi janë bërë të ditura nga Qendra për Monitorim dhe Kërkim. Janë numëruar 49.8% e votave deri më tani.

Sipas vlerësimeve të para, lista DPS – Përcaktuar për Malin e Zi e Milo Gjukanoviç ka 34.2 përqind dhe koalicioni “Për Ardhmërinë e Malit të Zi” 33.7 përqind.

Koalicioni “Paqja është kombi ynë” ka 12.6 përqind, “Bardh e zi” pesë përqind, Partia Boshnjake 4.4 përqind, Social Demokratët 4.3, SDP – Mali i Zi i fortë tre përqind, Koalicioni Shqiptar Njëzëri 1.1 përqind, Lista Shqiptare 1.4 përqind, HGI 0.2 përqind.

Nëse ndonjë nga listat kroate tejkalon 0.35 përqind, ata do të marrin një mandat të rezervuar.
“Nëse listat shqiptare kalojnë, ndërsa kryqëzohen, 0.7 përqind, rezultatet e tyre do të mblidhen, kështu që në këtë moment ata do të kishin 2.6 përqind dhe dy mandate.”

Qendra për Tranzicionin Demokratik njoftoi më parë se 75.9 votues të regjistruar ushtruan të drejtën e tyre për të votuar.

Qytetarët votuan në 1,217 vendvotime për njërën nga 11 listat zgjedhore.

540,026 qytetarë kishin të drejtë të votojnë në zgjedhjet e sotme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0