Zbulimi i madh: Helmi i bletës ‘vr.et’ qelizat e kancerit të gjirit, ja çfarë u zbulua gjatë studimit australian

HomeAktualitet

Zbulimi i madh: Helmi i bletës ‘vr.et’ qelizat e kancerit të gjirit, ja çfarë u zbulua gjatë studimit australian

Zbulimi është përshkruar si “emocionues”, por shkencëtarët paralajmërojnë se duhen prova të mëtejshme. Edhe pse ka mijëra përbërës kimikë që mund të luf tojnë qelizat kanc erogjene në një mjedis laboratorik, shkencëtarët thonë se ka pak që mund të prodhohen si trajtim për njerëzit.

AUSTRALI– Shkencëtarët australianë kanë zbuluar se helmi i bletëve shk atërron qelizat agr esive të kancerit të gjirit. Helmi – i cili në përbërje ‘melittin’ – u përdor kundër dy lloje kanceri të vështira për t’u trajtuar.
Zbulimi është përshkruar si “emocionues”, por shkencëtarët paralajmërojnë se duhen prova të mëtejshme. Edhe pse ka mijëra përbërës kimikë që mund të luftojnë qelizat kancerogjene në një mjedis laboratorik, shkencëtarët thonë se ka pak që mund të prodhohen si trajtim për njerëzit.

Helmi i bletës është zbuluar më parë të ketë veti anti-kancer pasi në studimin e fundit u zbulua se qelizat kancerogjene shkatërrohen brenda një ore, me dëmtime minimale në qelizat e tjera.

Studiuesit gjithashtu zbuluan se përbërja e ‘melittinit’ ishte e efektshme në ndalimin e rritjes për qelizat kanc erogjene dhe edhe pse prodhohet nga bleta mund të prodhohet sintetikisht.

Marrë nga BBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0