Vajza e vogël e v rarë nga serbët në Abri të Epërme, në vitin 1998:Fotografia që tro nditi botën!

HomePolitike

Vajza e vogël e v rarë nga serbët në Abri të Epërme, në vitin 1998:Fotografia që tro nditi botën!

Më 26 shtator 1998, në Abri të Epërme, forcat serbe kryen një nga masakrat më të tmerrshme gjatë luftës në Kosovë.
Në vend të ngjarjes kishte arritur fotografi i njohur nga Zelanda e Re, Wade Goddard, i cili realizoi fotografinë që tronditi botën.

Fotografia e një fëmiu të vr arë nga policia serbe kishte pushtuar mediat botërore.

Në këtë ditë u mas akruan 23 anëtarë të familjes Deliu, në mesin e tyre gra, fëmijë e pleq, nga mosha gjashtë muajsh e deri në 94 vjeçare.

Nga 25 shtatori, familja Deliu ishte strehuar në mal, për t’i shpëtuar sul meve serbe.

Një ditë më vonë, më 26 shtator, rreth orës 10:00 paradite, aty kishte depërtuar këmbësoria serbe. Me këtë rast ishin dëgjuar të shtëna ar mësh e britma njerëzish.

Pas sul mit u zbulua, se të gjitha vik timat, fëmijë, pleq, gra e të rinj, ishin që lluar në kokë nga afërsia dhe ishin mas akruar derisa po përpiqeshin të iknin nga su lmi.

Trupat e të ekze kutuarve tregonin dëshmi të qarta të një kas aphane.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0