U tha se tekstet e abetares promovojnë b ullizëm, flet ilustruesi i saj Fatmir Krypa

HomeAktualitet

U tha se tekstet e abetares promovojnë b ullizëm, flet ilustruesi i saj Fatmir Krypa

Këto shkronja e ilustrime simbolizojnë fëmijërinë e shumë gjeneratave. Kënaqësi e nostalgji të madhe sjellin sa herë kujtohen ditët e para të shkollës. Për t’u kthyer në kohë para 40 vjetësh, Fatmir Krypa ilustruesi i abetares tregon historinë e një rrugëtimi të gjatë të punës në të.

Gazetare: Albulena Demaku

Ani pse në vitin 1981 kushtet për të punuar ishin të vështira, si shkak i gjendjes politike në vend, Krypa për herë të parë ilustroi abetaren e asaj kohe. Dëshirat dhe ëndrrat e shtypura të tij, Krypa vendosi që t’i paraqes përmes ilustrimeve në abetare.

https://video.gjirafa.com/gjesi/nostalgjia-e-pashuar-per-abetaren-e-shkolles

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0