Trump: Më votoni mua, ju sjell vaksikën deri në fund të vitit! Kina lëshoi virusin në botë

HomeAktualitet

Trump: Më votoni mua, ju sjell vaksikën deri në fund të vitit! Kina lëshoi virusin në botë

Fushata elektorale për zgjedhjet presidenciale amerikane vazhdon dhe debati mbi urgjencën shëndetësore që po përjetohet gjithashtu jashtë shtetit vazhdon.

Presidenti Donald Trump, gjatë një ngjarje të mbajtur në Nju Jork, vazhdoi të siguronte popullin amerikan dhe zgjedhësit e tij duke premtuar vaksinën anti-Covid deri në fund të vitit kalendarik.

Një vaksinë që ai vetë e përshkroi si “të sigurt dhe efektive”.

Trump, i rikuperuar kohët e fundit nga virusi së bashku me gruan e tij Melania dhe djalin e tij Barron, gjithashtu foli konkretisht për numrat, duke siguruar që ai po punon për të garantuar të paktën 100 milion doza të shpërndara në të gjithë Shtetet me qindra miliona të tjera që do të mbërrijnë më vonë.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara gjithashtu nuk humbi një sulm ndaj Kinës, duke akuzuar më tej fuqinë aziatike se “lëshoi ​​virusin në botë”, duke deklaruar gjithashtu se vetëm me mandatin e tij të dytë Amerika jo vetëm që do të jetë në gjendje të luftojë më mirë kërcënimin e paraqitur nga Covid, por haptazi përballen me qeverinë kineze dhe sigurohuni që fajtorët mund të paguajnë detyrime për shkaktimin e dëmeve njerëzore dhe ekonomike të përmasave të tilla në të gjithë popullsinë botërore.

Kjo e fundit është qartë një deklaratë për të rritur konsensusin e tij në funksion të zgjedhjeve tani të afërta që e shohin atë kundër demokratit Joe Biden.

Trump, përveç se luante kartën e uljes së taksave dhe investimeve më të mëdha në disa punë infrastrukturore, nuk përçmoi, në këtë drejtim, edhe sulmin e zakonshëm ndaj kundërshtarit të tij të drejtpërdrejtë në garën për Shtëpinë e Bardhë, duke argumentuar se të kesh të majtën në pushtet do të thotë mbyllje ekonomia totale dhe zgjatja e pacaktuar e pandemisë për vendin dhe paralajmërimi i votës që qytetarët amerikanë do të thirren të shprehin në më pak se tre javë si një zgjedhje “midis makthit socialist dhe ëndrrës amerikane”.

Shkurtimisht, atmosfera, në funksion të ditës së zgjedhjeve, po bëhet gjithnjë e më e dendur dhe premtimet për të ardhmen në lidhje me shëndetin e një prej kombeve më të rëndësishëm dhe me ndikim në botë dynden.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0