The New York Times: Dy vëllezërit nga Kosova, heronjtë e ditës në Manhattan

HomeAktualitet

The New York Times: Dy vëllezërit nga Kosova, heronjtë e ditës në Manhattan

Ndërkohë që qyteti vetëizolohej, portierët, hamallët, hidraulikët e punonjësit e tjerë të mirëmbajtjes kanë mbajtur gjallë mijëra pallate banimi në New York, ku ngujohen banorët e tyre.

“The New York Times” i ka dedikuar një artikull heronjve që janë përballur me vësh tirësitë e krijuara nga COVID-19 e mbi të gjitha atyre që i kanë shërbyer komunitetit çdo ditë duke u përballur me rrez ikun e inferktimit. Mes historive nju jorkeze është edhe ajo e dy vëllezërve Rrahami.

Duke u rritur në Kosovë, Genc Rrahami ëndërronte për që kur të rritej do të jetonte në New York City.

“Mendoja që në SHBA ka shumë para”, tregonte një ditë Genci. “Dhe se unë do të punoja pa u lodhur dhe të hapja një biznes, dhe të krijoja një të ardhme të bukur me një familje të bukur”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0