Sot 19 vite nga tra gjedia që tron diti botën, por si ndodhi ngjarja

HomeAktualitet

Sot 19 vite nga tra gjedia që tron diti botën, por si ndodhi ngjarja

Sot bëhen plot 19 vjet nga su lmi terr orist mbi kullat binjake në 11 shtator të 2001-shit, në zemër të New York-ut.

Disa terr oristë morën peng katër avionë dhe fluturuan duke go ditur disa pika të rëndësishme të Shteteve të Bashkuara por edhe të gjithë globit.

Dy avionë u për plasën në dy kullat e Qendrës Tregtare Botërore, njëri në muret e Pentagonit ndërsa një i katërt u për plas në tokë, pas përleshjes heroike të pasagjerëve me terr oristët, të cilët rrëzuan avionin.

Sipas dëshmive të mëvonshme, su lmi ishte drejtuar për në Shtëpinë e Bardhë, por shkaktoi një tra gjedi akoma dhe më të madhe, që vijon të mbahet mend si një nga su lmet më të mëdha.

Para 11 shtatorit, Kullat Binjake të Qendrës Botërore të Tregtisë ishin bërë simboli i fuqisë ekonomike të SHBA-ve. Kanë qëndruar mbi Manhatan si qendër e tregtisë dhe biznesit që punësoi dhjetëra mijëra njerëz nga e gjithë zona e tre shteteve amerikane.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0