Shokon imami: I thanë vd iq nëna nga Covid-19 dhe ia çuan në mo rg, por i biri e gjeti me pulsin që i rrihte

HomeAktualitet

Shokon imami: I thanë vd iq nëna nga Covid-19 dhe ia çuan në mo rg, por i biri e gjeti me pulsin që i rrihte

Një imam nga kryeqytetiu ka treguar një histori trond itëse, që i ka ndodhur një besimtari mysliman me nënën e tij. Ai rrëfen se besimtari nga Tirana kishte pasur nënën të sëmurë dhe të shtruar në spital, në gjendje shumë të rëndë. Në një moment, mjekët i kishin thënë të merrte disa ilaçe në farmaci, por ishte vonuar më shumë se gjysmë ore. Pas kthimit në spital, mjekët i kishin dhënë lajmin e hidhur se e ëma kishte vde kur prej koronavirusit dhe e kishin dërguar në morg.

Tronditja shte e madhe, por djali nuk po u besonte syve, sepse nuk i ishte thënë më parë nga mjekët se nëna e tij ishte infektuar nga Covid-19. Pra, ishte dyshues, ndaj kishte shkuar menjëherë drejt mor gut dhe në momentin kur i afrohet nënës, vëren që pulsi i saj rrihte akoma. Pra, ishte gjallë.

Ai e dërgon nënën në një spiatal privat dhe pas disa ditësh ajo e merr veten, bëhet më mirë. Një histori trond itëse, në fakt, që duhet vërtetuar nga autoritetet dhe nëse është e vërtetë, konspiracioni mbi virusin bëhet edhe më i madh.

Ja postimi i plotë iimamit, Ervin Meti: “SubhanAllah, O Allah na ruaj! Dje më vizitoi një vëlla i mirë besimtar që jeton në Tiranë, gjatë bisedave më pikëlloi një ngjarje që kishte ndodhur në Shqipëri, të cilën ma tregoi dhe duke qenë se më tha është 100% e vërtetë, vendosa ta publikoj! Kishte pas qëne një njeri me pozitë dhe nëna e tij ishte sëmurë në gjendje të rëndë.

E kishte pas marrë nënën e tij dhe e kishte dërguar në spital, mjekët i kishin thënë që të merrte disa gjëra në farmaci, por si shkak i një pune kishte pas vonuar për 30-40 min. Kur kthehet në spital i pyet mjekët se si është nëna, mjekët i thonë se nëna ka vde kur si shkak i infektimit me Covid-19. Djali i merzitur per vde kjen e nënës dhe i nervozuar nga fakti se ishte i bindur se nëna e tij nuk kishte qenë e prekur me covid, porse kishte pas pasë probleme me hipertensionin.

I pyet mjekët se ku ndodhet nëna? Mjekët i thanë se nëna është dërguar në mor g dhe do të të lajmërojmë se kur ta tërheqësh trupin e saj të siguruar me mbështjelljen përkatëse për mbrojten e përhapjes gjatë varr imit. Djali i tronditur, menjëherë shkon drejt mor gut dhe me forcë hap dyert dhe vazhdon i afrohet nënës, e prek, dhe vëren se pulsi vazhdonte t’i rrihte, edhe pse ngadalë. E merr nënën duke kundërshtuar me çdo kusht puntorët e mor gut, me faktin se asaj akoma i rreh pulsi dhe e dërgon në spitalin privat…”

Pas ndërhyrjes së mjekëve, nëna e tij fillon të përmirësohet dhe pas 5-6 ditëve bëhet gati të dalë në gjendje të mirë nga spitali. Tani ajo është në gjendje të mirë dhe e aftë të lëvizë me dy këmbët e saj. O Allah na ruaj nga kurthet e të pabesëve dhe mos sill ndonjë dë nim të rëndë në këtë vend si shkak i punëve të këtyre njerëzve, që kanë humbur ndjenjën e të qenurit njeri”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0