Shikoni pamjet e rralla të Hënës blu, ja kuptimi

HomeAktualitet

Shikoni pamjet e rralla të Hënës blu, ja kuptimi

Sot në qiellin e Tiranës është parë Hëna e dytë e plotë e tetorit, e njohur ndryshe si Hëna blu.

Po çfarë është Hëna blu?

Hëna Blu është fenomeni astrologjik që ndodh kur kemi hënë të plotë dy herë në të njëjtin muaj.

Fenomeni i hënës blu ndodh mesatarisht çdo 2.5 vjet.

Kjo ndodh për shkak të ciklit Metoni, një periudhë prej 19 vjetësh ose 235 muajsh hënor, pas së cilës hëna e re dhe e plotë riformohen me të njëjtat data të vitit që krijojnë fenomenin.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0