SHBA: Nata e dytë e tra zirave në Filadelfia! (VIDEO)

HomeAktualitet

SHBA: Nata e dytë e tra zirave në Filadelfia! (VIDEO)

Nata e dytë e pro testave dhe tra zirave në Filadelfia, pas vr asjes së 27-vjeçarit afrikano-amerikan Walter Wallace nga policia.
Ndërsa një procesion marshonte paqësisht përgjatë rrugëve të qytetit, skena vandalizmi dhe plaçkitje dyqanesh u përsëritën në disa zona.

Departamenti i Policisë ka ftuar banorët e shtatë rretheve të qëndrojnë brenda për shkak të rrezikut të dhunës. Disa qindra burra të Gardës Kombëtare të Pensilvanisë u vendosën në mbështetje të zbatimit të ligjit me kërkesë të guvernatorit të shtetit, demokratit Tom Wolf.

Rritja e numrit të agjentëve të punësuar për t’u marrë me protestat dhe sulmet nga grupe van dalësh të dyqaneve përgjatë rrugëve të qytetit. Në mbrëmjen e parë të tra zirave, u bënë gati njëqind arr estime dhe tridhjetë policë u pla gosën.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0