Serbia në këmbë kundër kryeparlamentares së Kosovës! Sipas Beogradit, Vjosa, pas Albin Kurtit, lidere më e rrezikshme për Serbinë

HomePolitike

Serbia në këmbë kundër kryeparlamentares së Kosovës! Sipas Beogradit, Vjosa, pas Albin Kurtit, lidere më e rrezikshme për Serbinë

Vjosa Osmani akuzoi Serbinë për spastrim etnik të shqiptarëve (Osmani optužila Srbiju za etničko čišćenje Albanaca); “Osmani akuzoi Serbinë për spastrim etnik të shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë” (Osmani optužila Srbiju za etničko čišćenje Albanaca u Medveđi, Bujanovcu i Preševu), shkruan gazeta “Bota Sot” duke ju referuar mediave serbe.

Mediat serbe dhe atuortiete serbe kanë regauar ashpër kundër deklaratave të fundit të kyreparelamentares dr.Vjosa Osmani e cila akuzon ende Serbinë për spastrim të heshtur etnik organizuar nga Beogradi mbi shqiptarët entik në Medvegjë, Preshevë e Bujanoc.

Sipas mediave serbe Beogradi te cilat e akuzojnë pas Albnin Kurtit, si lidere më rrezikshme për Serbinë kanë percjellur deklarata e kyrepralamentare shqipatre në Prishtinë se “Kryetarja e Kuvendit Vjosa Osmani përmes një postimi të saj në facebook ka thenë se ky reduktim sistematik i popullsisë shqiptare në Medvegjë nuk është i rastësishëm. Privimi nga edukimi e punësimi, cënimi i të drejtave në gjuhë e përfaqësim si dhe shtypja e vazhdueshme e regjimit serb kundrejt shqiptarëve në ato lokalitete ka ndikuar në dyndje të popullësisë shqiptare, për të kërkuar kushte më të mira për familjet e tyre.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0