Rriten çmimet në energji në tre muajt e fundit

HomePolitike

Rriten çmimet në energji në tre muajt e fundit

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Indeksin e Kostos së Ndërtimit (IKN) për tremujorin e tretë të vitit 2020.

Indeksi i tërësishëm i Kostos së Ndërtimit shënoi rritje për 0.5% në këtë tremujor, krahasuar me tre mujorin e dytë të 2020. Rritje më të madhe kishte: energjia 2.6%, transporti 2.5%, materialet 0.7%, kurse makineritë e tjera 0.3%.

Rritja e çmimeve u neutralizua, kryesisht me uljen e çmimeve te pagat (-0.8%) dhe kostot e tjera (-0.7%) .

Ndërkaq, krahasuar tre mujorin e tretë me të njëjtën periudhë të vitit 2019, Indeksi i Kostos së Ndërtimit pësoi rënie për (-0.4%). Rënia e indeksit kryesisht u vërejt te kategorit: pagat (-3.8%); energjia (-0.5%); dhe kostot e tjera (-0.3%).

Ndërsa, ngritje pati te: makineritë (1.5%), transporti (0.9%), dhe materialet (0.2%).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0