Rrëfimi prekës i babait kosovar për dy djemtë e vr arë

HomeAktualitet

Rrëfimi prekës i babait kosovar për dy djemtë e vr arë

Derisa shumë persona mbetën të vr arë në lu ftën e Kosovës, ka edhe prej tyre që trupat nuk iu gjetën asnjëherë. Megjithatë, familjarët asnjëherë nuk ndalojnë së kërkuari për më të dashurit e tyre. Një histori e tillë e dhimbshme ka prekur edhe familjen e Isuf Lokajt, i cili edhe pa 20 vjetësh nuk di asgjë për fatin e djalit të tij, Burimit, i cili në kohën e lu ftës kishte qenë vetëm 17 vjeç.

Isuf Lokaj në mas akrën që u bë në lagjen Dardania 3 në Pejë, iu vr anë 2 djem dhe një tjetër është ende i zhdu kur. Në një emision Lokaj tha se anipse disa i kanë thënë që djali i tij, Burimi ka dalë jashtë Kosove, ai nuk shpreson që mundet me qenë diku i gjallë, pasi sipas tij, nëse do të ishte gjallë, ai do të kthehej në shtëpi.

Lokaj ka treguar për natën kritike, ku i mbetën të vr arë dy djemtë e tij. Derisa ai ishte jashtë shtëpisë, njëri djalë iu v ra në një qosh të shtëpisë, të cilin e gjeti të nesërmen dhe tjetri i është dje gur brenda shtëpisë.

“Në natën kritike kemi qenë të gjithë këtu te shpija, kemi qenë me fqinj të bashkuar, atë ditë kemi mendu që është NATO dhe kemi hy në një bodrum dhe aty janë ardhë na kan nxon të gjithëve, na kanë qit jashtë dhe na kanë rrethuar. Djalin e madh dhe djalin e dytë i kanë ndalë aty, i kanë ul në gujt, ndërsa të tjerëve na kanë qu poshtë, pas një muri. Të gjithë i kemi pas aut omatët mi kry, nuk kemi guxu as me ngritë kokën. Aty i kemi ni kri smat, por nuk kemi ditë as çka po ndodhë, se i kanë nda. Djalin e madh e kam gjetë pas qoshit të shtëpisë të vr amë të nesërmen, kurse të dytin e kanë dj egë në shpi brenda”, tha Lokaj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0