Pse po kundështohet ndërtimi i Xhamisë së madhe në emer të arkitekturës?

HomeAktualitet

Pse po kundështohet ndërtimi i Xhamisë së madhe në emer të arkitekturës?

Shkruan Hysen Hyseni

Kisha Nëna Tereza në Prishtinë është arkitekture italiane e shekullit të 7 edhe nuk ka asgjë të keqe këtu, as nuk e kam dëgjuar ndonjëherë dikend tu e përmend, përveq faktit që atu u prish një shkollë për një Kishë, e cila më shumë u ndertua për të krijuar një imazh për Prishtinën sesa që kishte kërkesë të madhe nga qytetaret për te kryer ritet fetare.

Për dallim nga Kisha për Xhamia ka një kerkesë më të madhe, mjafton fakti i Xhamis në Dardani ku lokali është shëndruar në Xhami dhe përseri të premtën për namazin e Xhumas bllokohet krejtësisht trotuari nga besimtaret verës dhe dimrit.

Polemika për arkitekturen e Xhamis së Madhe në Prishtinë bëhet nga ata qe ndjehen inferior (si Dulla para Vuciqit) për përkatesin e vetë fetare dhe gjithcka cka e identifikon islamin ju pengon, kjo përveq që është primitivizem tregon edhe për menatalitetin e tyre një mendësi shumë e ultë provinciale për shekullin në të cilin jetojm.
Me e keqja e kësaj është që sulmet vijn pikerisht nga ata që “promovojn” vlera demokratike.

Kisha Nena Tereza ne Prishtine eshte arkitekture italiane e shekullit te 7 edhe nuk ka asgje te keqe ketu, as nuk e kam…

Posted by Hysen W Hyseni on Friday, July 17, 2020

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0