Pse nuk u formua qeveri e re ne vitin 2019 por vendi shkojë ne zgjedhje ? Dokument

HomeUncategorized

Pse nuk u formua qeveri e re ne vitin 2019 por vendi shkojë ne zgjedhje ? Dokument

Më 2 gusht 2019, disa ditë pasi Kryeministri Ramush Haradinaj ishte dorëhequr, Presidenti Hashim Thaçi, i kërkon me shkrim kryetarit të koalicionit PAN (fitues i zgjedhjeve të vitit 2017) një emër të ri për Kryeministër.

Kadri Veseli, kryetar i koalicionit PAN dhe i PDK në letrën kthyese e njofton Presidentin e Republikës se nuk ka një emër tjetër për KM — çka nënkupton se ai e refuzon nominimin e koalicionit të tij për një Kryeministër tjetër (të ri).

10 muaj më parë në përputhje me standardet e përcaktuara nga Gjykata Kushtetuese në Aktgjykimin e v. 2014, Presidenti kërkoi nga koalicioni më i madh në atë kohë të zgjidhte një kandidat të ri. Pasi ky koalicion nuk pranoi, presidenti nuk ndërmori hapa drejt formimit të një qeverie të re. Ai nuk i kërkoi Lëvizjes Vetëvendosje, që isha partia e dytë në zgjedhjet e 2017, një emër për Kryeminister.

Veseli në këtë letër propozoi zgjedhje, ashtu u bë, zgjedhjet ndodhën më 6 tetor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0