PDK-ja edhe zyrtarisht politizon vetëvrsasjen e Agon Musliut, krijon KHP.

HomeAktualitet

PDK-ja edhe zyrtarisht politizon vetëvrsasjen e Agon Musliut, krijon KHP.

Deputetja nga radhët e PDK-së, Eliza Hoxha në seancën e sotme të Kuvendit ka prezantuar kërkesën e partisë së saj lidhur me propozimin për formimin e Komisionit Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19” nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

“Ne theksojmë nevojën e madhe të zhvillimit të këtij hetimi. Duke pasur parasysh që qeveria tani në pozocion të ri nuk ka hartuar plan strategjik për menaxhim të pandemisë, ka marrë vendime ad-hoc, ka shkelur Kushtetutën dy herë radhazi “, tha ajo.

Sipas Hoxhës, shkaqet dhe rrethanat e vdekjes së Agon Musliut nga Gjilani në karantinën në Qendrën e Studentëve, duhet të zbardhen.

“Ne propozojmë që Komisioni t’i ketë 11 anëtarë dhe në pajtim me ligjin, mandati të jetë 6 muaj nga dita e themelimit të tij nga Kuvendit”, tha ajo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0