PDK: 100-ditëshi i Qeverisë Kurti duhet të quhet ‘qeveria e 100 dështimeve’

HomePolitike

PDK: 100-ditëshi i Qeverisë Kurti duhet të quhet ‘qeveria e 100 dështimeve’

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) ka mbajtur aksion simbolik në 100-ditëshin e Qeverisë Kurti.
Deputetja e kësaj partie, Floreta Zejnullahu ka thënë se qeveria Kurti së pari ka dështuar në planifikimin e buxhetit.

“Kjo qeveri do të mbahet mend për votimin e buxhetit në mënyrë klandestine, në emër të pandemisë por që nuk e planifikoi asnjë buxhet shtesë për pandeminë. Pakoja e ndarë ekonomike nuk i plotëson nevojat e qytetarëve dhe madje rrezikon edhe jetën e bizneseve. Ata mashtruan hapur se kanë arritur të ulin për 100 ditë papunësinë në 6.6 për qind, ndërkohë që edhe vendet e zhvilluara po përballen me rritje të numrit të të papunëve”, tha ajo.

Zejnullahu përmendi edhe vendimin e Gjykatës Kushtetuese, e cila e shpalli antikushtetuese ‘orën policore’ të vendosur nga qeveria për parandalimin e COVID-19.

“Kjo qeveri e shkarkuar do të mbahet mend për një sërë rekordesh të këqija siç është shkelja e kushtetues dhe mosrespektimi i vendimeve të Gjykatës Kushtetuese që do të mbeten gjithmonë si një rekord i zi”, tha ajo.

Sipas saj ‘kjo qeveri për 100 ditë do të mbahet mend, për borde militantësh, punësime familjare dhe dhënie të tenderëve të afërmve dhe bashkëpunëtorëve të tyre’.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0