Një tjetër vend i Bashkimit Evropian heq kufizimet për shtetasit shqiptarë

HomeAktualitet

Një tjetër vend i Bashkimit Evropian heq kufizimet për shtetasit shqiptarë

Pas thirrjes së bërë nga Bashkimi Evropian që vendet e BE-së duhet të rishikojnë masat e vendosura për udhëtarët që vijnë nga vendet e tjera, ka ardhur edhe reagimi i Ministrisë së Jashtme të Danimarkës.

Përmes një njoftimi për shtyp të lëshuar nga Ministria, bëhet me dije se Shqipëria është futur në listën e verdhë që do të thotë se do të hiqet detyrimi i karantinës për të gjithë udhëtarët shqiptarë të cilët shkojnë në Danimarkë pa karantinë.
Përveç Shqipërisë në listën e verdhë të Danimarkës janë futur dhe disa vende të tjera si, Maqedonia e Veriut, Serbia, Libani, Greqia, Spanja, Zvicra, Franca.

Gjithashtu në njoftim bëhet e ditur se udhëtarët e vendeve të cilët janë në listën e portokalli mund të hyjnë në Danimarkë për arsye jo thelbësore, por duhet të kenë me vete testin e Covid gjithashtu duhet t’i nënshtrohen edhe karantimit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0