Një asteroid do për plaset me tokën ditën e zgjedhjeve në Amerikë

HomeAktualitet

Një asteroid do për plaset me tokën ditën e zgjedhjeve në Amerikë

Një asteroid mund të për plaset me tokën më 2 nëntor 2020, ditën që do të kryhen zgjedhjet presidenciale në Amerikë.

Alarmin e ka lëshuar astrofizikanti Nel de Grasse Tyson, një personat më të njohur në fizikë në Amerikë e më gjërë. Ai tha se objekti që po i afrohet tokës është i vogël (sa një frigorifer) dhe udhëton me një shpejtësi 40 mijë kilometra në orë.

“Aktualisht, ka 0.41% mundësi që ai objekt të hyjë në atmosferën e tokës. Edhe nëse kjo gjë ndodh, ai do të shkrihet pa prekur sipërfaqen tonë. Nuk është mjaftueshëm i madh sa të shkaktojë dëme. Nëse bota do të shuhet në vitin 2020 kjo nuk do të ndodhë si pasojë e këtij asteriodi”, tha shkencëtari.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0