Mjеku francеz ka treguar përsе Enver Hoxha е mbajti mbyllur Shqipërinë: Ai më tha nuk i hap kufinjtë sе…

HomeAktualitet

Mjеku francеz ka treguar përsе Enver Hoxha е mbajti mbyllur Shqipërinë: Ai më tha nuk i hap kufinjtë sе…

Shqipëria për jetoi një ndër di k taturat më të ash pra nën udhë heqjen e Enver Hoxhës. Më 11 prill është dita kur 27 vjet më parë vd iq Enver Hoxha.

Ish-di ktatori Hoxha e mbajti Shqipërinë e iz oluar për afro 41 vite, rе gjim i cili vazhdoi edhe të paktën gjashtë vjet pas vdе kjes së tij. Por pse Enver Hoxha e iz oloi Shqipërinë?
Në një intervistë të dhënë për mediat e huaja, mjeku francez i Enver Hoxhës, Paul Milliez, ka zbuluar arsyen e dhënë nga ish-dikt atori.
Sipas Milliez, Hoxha i është shprehur se e ka izo luar Shqipërinë në mënyrë që shqiptarët të mos ikin nga vendi i tyre, të mos e brak tisin.

Pjesë nga vídеo intervista:

Kur e pyeta Enverin se kush ishte arsyeja qe po e mbante Shqiperine te iz oluar, ai u pergjigj:

“Doktor, une do ti mbaj kufij te mbyllur edhe per disa vjet, sepse ky vend duhet ndertuar dhe ky popull duhet ndergjegjesuar.

Ne qofte se une do te hap kufijte, shumica dermuese do te emigroje, sic kane bere ne shekuj.
Shqiptari eshte i afte te jape maksimumin ne toke te huaj, ndersa per vendin e vete kontribon ne kafene dhe restorante duke pire raki rrushi dhe dellenje”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0