Ligji për buxhetin e rishikuar, i cili u miratua të enjten në Kuvendin e Kosovës, ende nuk është proceduar në Zyrën e Presidentit për dekretim.

HomeEkonomi

Ligji për buxhetin e rishikuar, i cili u miratua të enjten në Kuvendin e Kosovës, ende nuk është proceduar në Zyrën e Presidentit për dekretim.

Zyrtarë të Kuvendit të Kosovës kanë thënë se ligji është në fazën e inkorporimit dhe harmonizimit të amendamenteve dhe se pas përfundimit të këtij procesi, ai do të procedohet në Zyrën e Presidentit.

“Ligji është në fazën e inkorporimit dhe harmonizimit të amendamenteve, të miratuara në seancë. Pas përfundimit të këtij procesi, ligji do të procedohet në Zyrën e Presidentit”, thuhet në përgjigjen nga Drejtoria për media dhe marrëdhënie me publikun në Kuvendin e Kosovës.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami javën e kaluar kishte deklaruar se në momentin që presidenti Thaçi ta dekretojë ligjin dhe të shpallet në gazetën zyrtare, do të fillojë ekzekutimi i pagesave nga Pakoja Emergjente.

Bajrami tha se për shkak të situatës emergjente, do të kërkojnë nga Zyra e Presidentit që ligji të ratifikohet me një afat sa më të shkurt.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0