Leksione Harvardi, çfarë e pyetën dhe porositën Kurtin veteranët e diplomacisë amerikane

HomePolitike

Leksione Harvardi, çfarë e pyetën dhe porositën Kurtin veteranët e diplomacisë amerikane

Albin Kurti dje ka pasur një përvojë unike për të shkëmbyer ide me veteranë të diplomacisë amerikane nëpërmjet një videolidhjeje për të cilën kishin ndërmjetësuar studentë shqiptarë të Harvardit.

Nicholas Burns, Frank Wisner ish -diplomatë e zyrtarë të lartë amerikanë i bënë pyetje dhe i dhanë porosi Kryeministrit në detyrë. Vetë Burns që në Kongres në vitin 2005 kishte shpalosur planin për nisjen e negociatave që do ta definonin statusin e Kosovës, pasi e dëgjoi Kurtin të fliste për çarje në relacionet transatlantike nuk u pajtua me Kurtin. Por, ai dha edhe një porosi kundër ndryshimit të kufijve.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0