Ky qytet në Europë e miraton pagën minimale: 4000 dollarë në muaj!

HomeAktualitet

Ky qytet në Europë e miraton pagën minimale: 4000 dollarë në muaj!

Gjeneva, Zvicër, ka miratuar pagën minimale prej 25 dollarë në orë, që besohet të jetë më e larta në botë. Sipas të dhënave qeveritare, 58% e votuesve në kanton ishin pro iniciativës që përcakton pagën minimale 23 franga zvicerane në orë, e cila mbështetej nga një koalicion i sindikatave të punës dhe synonte “luftimin e varfërisë, favorizimin e integrimit shoqëror dhe kontributin në respektimin e dinjitetit njerëzor.

Ndërsa Zvicra nuk ka ligj kombëtar për pagën minimale, Gjeneva është e katërta nga 26 kantone që voton për këtë çështje vitet e fundit, pas Neuchâtel, Jura dhe Ticino.
Kjo pagë e re minimale do të zbatohet për rreth 6% të punëtorëve të kantonit që nga 1 nëntori, i tha CNN në një deklaratë këshilltari shtetëror i Gjenevës Mauro Poggia. Vendimi u vlerësua gjithashtu nga Michel Charrat, presidenti i Grupement Transfrontalier Européen, një shoqatë punëtorësh.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0