Ky ishte fjalimi i guximshëm i Adem Mikullovcit në miratimin e Deklaratës Kushtetuese të vitit 1990

HomeAktualitet

Ky ishte fjalimi i guximshëm i Adem Mikullovcit në miratimin e Deklaratës Kushtetuese të vitit 1990

Miratimi i kësaj deklarate ishte padyshim një akt me rëndësi vendimtare për historinë më të re të Kosovës e të popullit shqiptar. Ky akt politiko-juridik ishte shprehje e aspiratave të popullit të Kosovës për liri dhe mëvetësi në rrethanat e reja që po krijoheshin asokohe ndër shqiptarët dhe në gjithë rajonin e Ballkanit.

E mes shumë delegatëve që morën pjesë në miratimin e Deklaratës Kushtetuese, ishte edhe Adem Mikullovci.
Në një deklaratë më të hershme për medie, Mikullovci kishte kujtuar datën e 2 Korrikut 1990, duke thënë se ka qene një veprim që s’duhet harruar kurrë, por sipas tij fatkeqësisht edhe po harrohet si dhe nuk po respektohet.

“Në atë kohë kemi qenë unik ne edhe populli mirëpo, tash jemi bërë pikë e pesë. Ishte kryengritja kundër Serbisë, këtë mundemi me thënë, mendoj që u mblodhën patriotët me të mirë, guximtarët, trimat si dhe vajza, vendosen larg familjes me shpall Pavarësinë e Kosovës, të përfundon qysh të përfundon. Ka qenë një gjest që s’duhet mu harru, por fatkeqësisht po harrohet dhe nuk po respektohet”, kishte thënë mes të tjerash.

KultPlus ju sjell videon e fjalimit të Adem Mikullovcit ku shihet në foltore në këtë ditë të rëndësishme të historisë së Kosovës. Video është marë nga faqja zyrtare e Adem Mikullovcit, e që është xhirim i RTP-së së atëhershme.

Ku e lash më 1990 do e vazhdoj me të njejtën forcë më 2017.

Posted by Adem Mikullovci on Monday, May 29, 2017

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0