Ky është i vetmi vend në botë që nuk e ka asnjë rast me koronavirus

HomeAktualitet

Ky është i vetmi vend në botë që nuk e ka asnjë rast me koronavirus

Ndërkohë që pjesa më e madhe e botës është kërc ënuar nga koronavirusi, Antarktiku konsiderohet si vendi më i sigurt në botë, pa asnjë rast të konfirmuar.

Rajoni ishte në rrezik të ngushtë me COVID-19 kur shpërthiimet go ditën anijet e lundrimit të fundit të sezonit, por virusi nuk arriti në brigjet e tij të ngrira.

Edhe pse këtu nuk ka një popullsi vendase autoktone, përveç nëse llogarisim pinguinët, balenat, fokat, rreth 5,000 njerëz kryesisht shkencëtarë dhe studiues banojnë në bazat e saj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0