Kosova pa të dhëna të sakta për dë met ekonomike nga Covid-19

HomeAktualitet

Kosova pa të dhëna të sakta për dë met ekonomike nga Covid-19

Autoritetet në Kosovë ende nuk kanë arritur të nxjerrin një shifër të saktë se sa mund të ketë qenë dë mi që i është bërë ekonomisë që nga vendosja e masave për parandalimin e përhapjes së koronavirusit të ri.Kjo shifër, sipas zyrtarëve të Qeverisë në detyrë të Kosovës, nuk mund të nxirret tani, derisa ende Kosova po përballet me sëmundjen COVID-19, që shkaktohet nga koronavirusi.

Megjithatë, sipas parashikimeve që janë bërë në Ministrinë e Financave dhe Transfereve, zëvendësministri në detyrë Agim Krasniqi, thotë për Radion Evropa e Lirë, se në ditë ekonomia e Kosovës mund të ketë shënuar hu mbje deri në 6 milionë euro.

“Askush nuk mund të japë një të dhënë është kjo apo ajo shifër, pasi që nuk ka një analizë të saktë, por sipas disa indikatorëve që ka ministria, hum bjet ditore në ekonomi mund të jenë prej 5 deri në 6 milionë euro.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1