Konjufca: Si një kontribut në marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë, Qeveria e Kosovës hoqi taksën 100% ndaj mallrave serbe

HomePolitike

Konjufca: Si një kontribut në marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë, Qeveria e Kosovës hoqi taksën 100% ndaj mallrave serbe

Ministri në detyrë i Punëve të Jashtme, Glauk Konjufca ka theksuar se Qeveria e Kosovës me qëllim të fqinjësisë së kirë, ka hequr taksën 100% ndaj mallrave serbe.Ai këto komente i ka bërë në Forumin e Dytë Ministror të Selanikut, që u organizua në formë virtuale nga Ministri i Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Dendias dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Nikola Dimitrov.

Të nderuar kolegë,Fusnota në emrin e Republikës së Kosovës duhet të hiqet nga deklarata e mbledhjes së sotme. Qeveria e Serbisë, duke pyetur nëse Deklarata e Pavarësisë ishte në përputhje me ligjin ndërkombëtar, e inicioi procesin në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë. Edhe pasi e morën përgjigjen, autoritetet e Serbisë nuk po e njohin vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0