Kina nuk mbushet mend, fillon festivali i mishit të qenit, pritet që të theren 5 mijë kafshë për 10 ditë

HomeAktualitet

Kina nuk mbushet mend, fillon festivali i mishit të qenit, pritet që të theren 5 mijë kafshë për 10 ditë

Në Kinë ka nisur festivali i mishit të qenit, me 5 mijë kafshë që parashikohet të kalojnë në thertore përgjatë 10 ditëve.
Ankesat e aktivistëve për mbrojtjen e kafshëve, pak efekt kanë mbi festivalin e zhvilluar në Yulin. Këlyshë të shumte janë parë të theren që përpara nisjes së kremtimeve. Tetë stenda janë vendosur në tregun Dongkou dhe 18 të tjera në atë të Nankiaos, e gjithë kjo në kohën kur raste të reja të Covid-19 janë lidhur së fundi me tregun e kafshëve të gjalla në Pekin.

“Të lejosh në këto momente tregtinë dhe konsumin e mishit të qenit në vende të mbushura me njerëz apo restorante për hir të një festivali, ky përbën një rrezik të madh për shëndetin publik”, deklaroi doktor Peter Li i Humane Society International.
Dy qytete kineze, Shenzheni dhe Zhuhai, e kanë ndaluar konsumin e mishit të qenit në mesin e pandemisë së koronavirusit.
Më herët gjatë javës, një grup aktivistësh arritën ta ndalonin një kamion me qenë të nisur drejt Yulin dhe i liruan kafshët e ndodhura brenda tij, por kjo nuk mjafton për të shpëtuar edhe të tjerët.
Kamionë të tillë zakonisht nuk kanë dokumentacion karantine, e as leje transporti dhe certifikata shëndeti, të cilat cilësohen si të domosdoshme për transportin e kafshëve në Kinë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0