Kaosi i rrezi.kshëm përpara dialogut me Serbinë

HomeAktualitet

Kaosi i rrezi.kshëm përpara dialogut me Serbinë

Më 21 qershor, Serbia rinovon parlamentin në mënyrë që të krijojë një Kuvend që do të ketë legjetimitetin për një zhvillim të madh: Të pranojë edhe ligjërisht se Kosova nuk është më pjesë e Serbisë edhe ta njohë atë.

Ndërkaq, serbët, pas një thirrje të Aleksandër Vuҫiҫit kanë nisur prej kohësh një proces diskutimi mbi atë se ҫfarë do të duhet të bisedohet me Prishtinën, kush janë vijat e kuqe të tyre dhe natyrisht kush është minimumi apo optimumi që ata mund të marrin në bisedime.

Tashmë e dimë të gjithë pazarin e Beogradit; është një autonomi e strukturës vetëqeverisëse serbe në komunat ku ata qeverisin, një agresivitet për të mos lëshuar Mitrovicën e Veriut, Leposaviҫin Zveҫanin dhe Zubin Potokun.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0