“Ka nevojë për trajtim mendor”/ Pas reagimit të Erdogan, lideri francez ‘hak merret’ ndaj Turqisë

HomeAktualitet

“Ka nevojë për trajtim mendor”/ Pas reagimit të Erdogan, lideri francez ‘hak merret’ ndaj Turqisë

Franca dhe Turqia tashmë kanë kapur kulmin e krizës së marrëdhënieve diplomatike. Fillimisht ishte Erdogan që e ak.uzoi Macronin për mënyrën si i trajtonte myslimanët si President në Francë.

“Çfarë mund të thuhet për një kryetar shteti që trajton miliona anëtarë nga grupe të ndryshme besimi në këtë mënyrë: së pari, të bëjë kontrolle me.ndore.Cili është problemi individual i Macron me Islamin dhe me muslimanët? Macron ka nevojë për trajtim me.ndor. ” -tha Erdogan.
Pas këtij su.lmi të fundit, Presidenca franceze ka reaguar dhe ka dë.nuar deklaratat e Erdogan duke i kërkuar Presidentit turk të ndryshojë.

“Komentet e Presidentit Erdogan janë të papranueshme. Teprica dhe vrazhdësia nuk janë një metodë. Ne kërkojmë që Erdogan të ndryshojë rrjedhën e politikës së tij sepse është e rre.zikshme në çdo aspekt,” i tha zyrtari zyrtari i Elyzesë.

Pikërisht për.plasja Macron- Erdogan lindi fill pas te.nsioneve në Mesdheun Lindor ku Franca hapur mbështeti Greqinë fuqimisht dhe kundërshtoi Turqinë. Erdogan su.lmoi disa herë Macronin aq sa deklaroi se do ta kthente në çështje personale. Me vr.asjen e mësuesit Samuel Patty për karikaturat ndaj Profetit Muhamed Samuel Patty ten.sionet kapën kulmin teksa Macron kërkon të luf.tojë ekst.remizmin dhe ter.rorizmin islamik në Francë, kurse Erdogan e ak.uzon për diskr.iminim të muslimanëve.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0