Ish-u shtari i UÇK-së thotë se i refuzoi dy ftesa të Speciales: Më arr estojnë me 28 nëntor

HomeAktualitet

Ish-u shtari i UÇK-së thotë se i refuzoi dy ftesa të Speciales: Më arr estojnë me 28 nëntor

Faik Zogaj, ish- ush tar i UÇK-së thotë se ka refuzuar të pranojë dy ftesa nga Specialja.

Ftesën e dytë tha se e ka marrë në 22 nëntor dhe e ka refuzuar ama është vënë në dijeni se nëse nuk i përgjigjet kësaj ftese brenda datës 28 nëntor do të arrestohet.

Sipas Zogajt kjo gjykatë nuk kërkon kri minelët serb por vetëm luf tëtarët.

“Ne nuk po i ikim drejtësisë, po kërkojmë drejtësi,” – u shpreh ai.

Akuzat e ngritura janë konkretisht për vr asjen e dy serbëve, siç tregoi dhe ish-lu ftëtari.

Në intervistën për Euronews Albania ai pohoi se kishte parë shtëpi në fshatin e tij të dje gura, njerëz të vr arë dhe në gjaknxehtësi e sipër ka dj egur 5-6 shtëpi serbësh por nuk pranoi akuza të tjera.

Faik Zogaj përmendi rastin ‘Panda’ dhe theksoi se është diçka e pranuar nga vetë serbët, fakti që ata kanë vr arë fëmijët e tyre vetëm për të akuzuar Ush trinë Çlirimtare të Kosovës, madje akuzoi se uniformat e UÇK-së janë keqpërdorur nga serbët vetëm për të njollosur imazhin e tyre.

Ai mohoi të ketë ndarje fetare ashtu siç akuzohet.

“Me ligjet e lu ftës, unë personalisht vetëm një veprim të vogël të bëja pa urdhrin e komandantit, do të isha arrestuar prej policisë tonë se dhe ne kemi pasur policinë tonë ush tarake, prandaj kjo njollosje që i është bërë Ush trisë Çlirimtare të Kosovës është një padrejtësi shumë e madhe,” – u shpreh Zogaj

“Na kanë quajtur dhe bandë kri minale ama po të ishim ne bandë kri minale, sot, asnjë serb nuk e kishim lënë në Kosovë,” – shtoi ai.

“Uniformë me uniformë”, kështu e cilësoi Zogaj lu ftën e UÇK-së sepse sipas tij raportet me civilët serb edhe sot e kësaj dite janë shumë të mira.

Teksa tregoi se edhe vetë ka plagë në trup si shenja nga lu fta dhe konkretisht probleme me këmbën tregoi se kjo është prova e pastër se po të kishin pasur mjek që të bënte transplantin e organeve ashtu siç akuzohet UÇK-ja, minimalisht ush tarët e saj do i kuronte pa ju lënë pasoja gjithë jetën.

“Dick Marty është i paguar nga Rusia dhe Serbia dhe kjo Gjykatë nuk do dalë asgjëkundi nëse ecën me ato pretendime,” – tha ish-ush tari i UÇK-së.

Pyetur nëse beson se ky gjyq do të mbyllet pa faktuar asgjë, Zogaj tregoi se mendon se gjatë seancës së datës 18 nëntor si Kadri Veseli, Jakup Krasniqi, Rexhep Selimi dhe Hashim Thaçi, do të lirohen për mungesë provash.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0