Ilaçi i artrit që po jep rezultate të shkëlqyera edhe kundër koronavirusit

HomeAktualitet

Ilaçi i artrit që po jep rezultate të shkëlqyera edhe kundër koronavirusit

Ilaçi i quajtur ”baricitinib” dhe i tregtuar me emrin “Olumiant”, është një medikament relativisht i ri për artritin reumatoid, i cili është vënë në dispozicion vetëm 3 vitet e fundit.

Tabletat ditore zvogëlojnë vdekjet me 71 për qind te ata me sëmundje të moderuar ose të rëndë, thonë studiuesit.
Ky ilaç është një “ar më e fuqishëm” në lu ftën kundër koronavirusit dhe më e rëndësishmja është se funksionon tek të moshuarit.

Ky ilaç është një “ar më e fuqishëm” në lu ftën kundër koronavirusit dhe më e rëndësishmja është se funksionon tek të moshuarit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0