Hoti: Dh una seksuale gjatë lu ftës është p lagë e rëndë për të gjithë ne

HomeAktualitet

Hoti: Dh una seksuale gjatë lu ftës është p lagë e rëndë për të gjithë ne

Kryeministri Avdullah Hoti është duke marrë pjesë në konferencën ‘Progresi dhe sfidat e procesit të njohjes së statusit të viktimave të d hunës seksuale gjatë l uftës në Kosovë’.

Me këtë rast, Hoti deklaroi se Qeveria e Kosovës është gjithmonë e gatshme për të dëshmuar mbështetjen e përbashkët për këtë pjesë të shoqërisë që për më shumë se 20 vite vazhdon të preokupojë të gjithë vendin, në përjashtim, duke pas parasysh dhimbjen e cila iu shkaktua nga d huna seksuale e shkaktuar gjatë lu ftës nga paramilitarët serb.

“Kjo d hunë është padyshim pl agë e rëndë për të gjithë ne dhe shoqërinë e Kosovës e cila ka mbetur ende e patrajtuar plotësisht. Vik timat e dh unës seksuale e meritojnë mbështetjen e plotë, tonën si Qeveri, por edhe të gjithë shoqërisë dhe institucioneve relevante. Ne si shtet dhe shoqëri jemi të përkushtuar për të mbështetjen e vi ktimave dhe mbi të gjitha për të siguruar drejtësi për ta. Të njëjtit duhet të ndjejnë mbështetjen e shtetit të tyre. Tani kemi vendosur edhe strukturën e nevojshme institucionale për njohjen e statusit të vi ktimave nga d huna seksuale gjatë lu ftës. Gjithashtu kemi ofruar mbështetje edhe në mënyrë buxhetore për të gjitha aktivitetet e parapara nga e komisionit. Jemi të vetëdijshëm që shuma e përcaktuar për statusin e vik timave të l uftës është e pamjaftueshme, duke marrë parasysh dhimbjen që kanë kaluar”, tha Hoti.

Kryeministri falënderoi organizatat vendore dhe të huaja për mbështetjen e këtij procesi të ndjeshëm.

“E kuptoj që procesi i njohjes së statusit të vi ktimave ka zgjatur, por uroj për më shumë përkushtim të të gjithë atyre që punojnë në këtë kuadro”, th ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0