Hoti arsyeton dështimin e mekanizmit shtetror për menaxhimin e COV19: Kosova asnjëherë nuk do të shndërrohet në shtet policor!

HomePolitike

Hoti arsyeton dështimin e mekanizmit shtetror për menaxhimin e COV19: Kosova asnjëherë nuk do të shndërrohet në shtet policor!

Kryeministri Avdullah Hoti bashkë me ministrin Zemaj, drejtorin e SHSKUK-së, drejtorin e IKSHP-së dhe me ekspertë shëndetësorë, sot kanë vlerësuar situatën me covid-19 dhe përgatitjet që duhet të ndërmarrin në javët në vijim, ku thote se Kosova asnjëherë nuk do të shndërrohet në shtet policor.

Ai thotë se institucionet shëndetësore janë në maksimumin e kapaciteteve të tyre, teksa në javët në vijim njofton se duhet të krijojnë kapacitete shtesë me shtretër dhe staf shëndetësorë, shkruan GazetaLajmi.

‘Pas këtij diskutimi, me Ministrin Veliu, Drejtorin e Policisë, Kryeshefin e AVUK-ut dhe Drejtorin Ekzekutiv të Asociacioni të Komunave të Kosovës, kemi bërë konsultimet e nevojshme për punën e përbashkët në terren të policisë dhe inspektoratit në mbikëqyrje të masave. Kosova asnjëherë nuk do të shndërrohet në shtet policor, por jemi të obliguar që të ruajmë jetën e qytetarëve. Prandaj, policia dhe inspektorati do të zbatojnë ligjin ndaj atyre që nuk po i respektojnë masat’, ka shkruar Hoti.

Njoftimi i plotë:

Bashkë me Ministrin Zemaj, drejtorin e SHSKUK-së, Drejtorin e IKSHP-së dhe me ekspertë shëndetësorë, sot kemi vlerësuar situatën me covid-19 dhe përgatitjet që duhet të ndërmarrim në javët në vijim. Është vlerësim i përgjithshëm se momentalisht (në mungesë të vaksinës) i vetmi shpëtim është zbatimi rigoroz i masave: maska, distanca, higjiena dhe evitimi i grumbullimit në masë të qytetarëve. Institucionet shëndetësore janë në maksimumin e kapaciteteve të tyre. Në javët në vijim duhet të krijojmë kapacitete shtesë me shtretër dhe staf shëndetësorë.

Pas këtij diskutimi, me Ministrin Veliu, Drejtorin e Policisë, Kryeshefin e AVUK-ut dhe Drejtorin Ekzekutiv të Asociacioni të Komunave të Kosovës, kemi bërë konsultimet e nevojshme për punën e përbashkët në terren të policisë dhe inspektoratit në mbikëqyrje të masave. Kosova asnjëherë nuk do të shndërrohet në shtet policor, por jemi të obliguar që të ruajmë jetën e qytetarëve. Prandaj, policia dhe inspektorati do të zbatojnë ligjin ndaj atyre që nuk po i respektojnë masat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0