Historia e njeriut më të mençur ndonjëherë për të cilin nuk keni dëgjuar më parë!

HomeSociale

Historia e njeriut më të mençur ndonjëherë për të cilin nuk keni dëgjuar më parë!

Albert Einstein kishte një IQ të vlerësuar prej 160, IQ i vlerësuar i Issac Newton është 190, dhe IQ i Mark Zuckerburg është 152, përcjellë Gazetalajmi.

Këta njerëz të famshëm njihen si gjenitë absolut në të gjithë botën.

Por, dikur jetonte një person, IQ i të cilit u tha se ishte midis 250 dhe 300! William James Sidis, njeriu më inteligjent ndonjëherë, ishte një fëmijë i jashtëzakonshëm dhe një matematicient i veçantë. Ai ishte një mjeshtër me dialekte të shumëfishta dhe një autor i talentuar gjithashtu.

Por për fat të keq, jo shumë njerëz kanë dëgjuar ndonjëherë për të.

Më poshtë keni disa gjëra që nuk i keni ditur për të:
Në moshën 8 vjeç, ai mund të fliste 8 gjuhë.

William lindi në New York City në 1898. Babai i tij, Boris ishte një psikolog shembullor që fitoi 4 gradë nga Harvard.

Nëna e tij ishte gjithashtu një MD. Meqenëse prindërit e tij ishin vetë gjenitë, William James Sidis pritej të ishte gjithashtu shkëlqyes, por inteligjenca e tij dëshmoi se ishte shumë më e zakonshme.Kur ishte vetëm 18 muajsh, ai ishte i aftë të lexonte The New York Times.

Në moshën 8 vjeç, ai i mësoi vetes gjuhët: latine, greqe, frënge, ruse, gjermane, hebreje, turke dhe armene. Përveç këtyre 8 gjuhëve, ai gjithashtu shpiku të tijën dhe e quajti atë “Vendergood”.

Ai u bë personi më i ri që u regjistrua në HarvardAi vendosi të jetojë një jetë të izoluar

Ai u dënua me 18 muaj burg.

Një vdekje fatkeqe në 46 vjeçWilliam e kaloi jetën e tij i thyer dhe plotësisht i vetmuar. I larguar nga familja e tij, ai punoi si makiner dhe bënte punë të vogla për t’i mbuluar shpenzimet. Personi që mund të ndryshonte botën vdiq në moshën 46 vjeçare duke vuajtur nga një hemorragji cerebrale në 1944. interesant është fakti se edhe babai i tij vdiq nga e njëjta gjë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0