Gruaja që iu pre koka sot në su lmin e Francës la një porosi pak minuta para se të vd iste

HomeAktualitet

Gruaja që iu pre koka sot në su lmin e Francës la një porosi pak minuta para se të vd iste

Mëngjesin e sotëm francezët, por dhe e gjithë bota u tro ndit nga një ngjarje e rëndë që ndodhi në Nice.
Në kishën “Notre Dame”, u vr anë tre persona, ndër ta një grua, së cilës iu hoq koka nga një person, i cili është në duar të policisë në Francë.

Gazetari dhe shkrimtari Lorenzo Tosa, ka publikuar një shkrim në rrjetin social Facebook, ku shkruan për fjalët e fundit të gruas, që ishte vik timë e dorës së kri minelit sot në Francë.
Ajo porosi të fundit, ndonëse në minutat e fundit të jetës së saj kishte lënë që fëmijëve të saj t’u thonin se ajo i do.

Ky është shkrimi i plotë i gazetarit italian:
“′ Thuaju fëmijëve të mi se i dua”.
Ishte fjalia e fundit që vik tima e tretë e kësaj bar barie mi zore që ndodhi sot, në Nice.

Ajo arriti t’i shpëtonte vra sësit dhe të ikte me forcën e fundit në një lokal, por pl aga e saj në fyt ishte shumë e thellë. Kushdo që e ndihmoi atë në momentet e fundit të jetës, gruaja sapo gjeti kohë për të adresuar këtë mendim të fundit të dashurisë për fëmijët e saj.
Nuk ka fjalë për këtë tm err, i cili ndodhi në një vend simbol të paqes: një kishë.

Nuk ka pengesa ideologjike ose teologjike që mund të na ndajnë.
Nuk ka lu ftë midis feve.
Bota nuk është e ndarë midis të krishterëve dhe myslimanëve, por midis ter roristëve dhe kri minelëve.

Sot, sidomos në një moment kaq dramatik, të gjithë jemi me Francën dhe francezët

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0