Grenell mbetet emisar special i Trump për dialogun Kosovë-Serbi

HomeUncategorized

Grenell mbetet emisar special i Trump për dialogun Kosovë-Serbi

Zëdhënësi i ambasadorit Richard Grenell, Dick Custin, deklaroi sot se Grenell do të mbetet i dërguari special i presidentit amerikan në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës pas informacionit se ai po tërhiqet nga pozita e ambasadorit në Berlin.

“Ai pret që dialogu të vazhdojë sa më shpejt, pasi që të përfundojë formimi i qeverisë së Kosovës”, tha Custin, duke iu përgjigjur pyetjes së Tanjug nëse vendimi do të ndikonte në ndonjë mënyrë në rolin e tij si emisar special i Trump në dialogun Beograd-Prishtinë.

Richard Grenell konfirmoi më herët sot se ai do të largohet nga pozita e ambasadorit amerikan në Gjermani.

Ai shkroi “E vërteta” në Twitterin e tij, duke iu përgjigjur kështu postimit të “Daily Wire” se do të linte postin e ambasadorit.

Përveç pozitës së ambasadorit, Grenell kreu përkohësisht edhe detyrën e shefit të detyrës të të gjitha shërbimeve amerikane të sigurisë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0