Gërxhaliu: Pas Covid-19, Kosova do ballafaqohet me pandeminë ekonomike dhe sociale

HomeEkonomi

Gërxhaliu: Pas Covid-19, Kosova do ballafaqohet me pandeminë ekonomike dhe sociale

Eksperti i Ekonomisë, Safet Gërxhaliu ka paralajmëruar efektet që do të kenë sektore të ndryshme si pasojë e pandemisë Covid-19 në Kosovë.

Gërxhaliu deklaroi në Klan Kosova se sektori privat do të goditet më së shumti nga kjo gjendje, ku do të pësojë humbje rreth 750 milionë euro.

”Jemi dëshmitarë nga ajo që po përcjellim, por 2020-ta në veçanti për Kosovën ka sfidat e veta”.

”Në këtë situatë duhet ta kemi një qasje pak më ndryshe ndaj krizave ekonomike”.

”Kosova ka hyrë në vitin 2020 me krizë, dhe sot krahas vendeve të tjera efektet janë shumë të mëdha, pasojat do të vërehen në të ardhmen”.

Më tej Gerxhaliu thotë se pas gjendjes me Covid -19, Kosovën e pret një tjetër pandemi, njofton Klan Kosova.

”Pas kësaj Kosova do të ballafaqohet me pandemi ekonomike dhe sociale. Është një sfidë ku kërkohet angazhim e përkushtim”.

”Vet fakti që kemi 280 mijë punëtorë dhe pjesërisht janë paguar për muajin mars, është simptomi i parë, kemi një tkurrje të bizneseve dhe kjo është situatë shqetësuese”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0