Gazetarja suedeze kërcë nohet dhe shantazhohet në Kosovë, rrëfehet për ngjarjet që përjetoi

HomeAktualitet

Gazetarja suedeze kërcë nohet dhe shantazhohet në Kosovë, rrëfehet për ngjarjet që përjetoi

Gazetarja dhe aktivistja për të drejtat e grave Mirja Lakso nga Suedia, erdhi në Kosovë për punuar në një artikull për një revistë suedeze rreth dhunës në familje, por ajo thotë se përfundoi e kërcënuar dhe e shantazhuar, shkruan Reporteri.
Gazetarja suedeze rrëfen se gjithçka nisi kur në një portal kosovar u keqcitua një postim i saj i bërë në rrjetin social Facebook, ku ajo tregonte se është duke punuar në artikullin për dhunën në familje në Kosovë dhe lidhur me këtë kishte publikuar edhe disa të dhëna nga Qendra Kosovare për Studime Gjinore.

Postimi i saj u publikua në media e ku aludohej se gazetarja tashmë kishte publikuar artikullin, derisa ajo në fakt ishte ende duke punuar në të.
Gjatë të njëjtës ditë, ajo rrëfen se ka pranuar një email nga një prej organizatave më të mëdha të grave në Kosovë, ku i thuhet se nuk mund t’i ndihmojnë më lidhur me punën për dhunën në familje në Kosovë.

“Në email, ata më thonë se nuk do të më ndihmojnë më në punën time lidhur me dhunën në familje në Kosovë. Në të njëjtën email, ata gjithashtu sqarojnë se për shkak të publikimit tim të një artikulli në lidhje me dhunën në familje pa u këshilluar me ta ata, “do të reagojnë natyrisht. Edhe shumë më tepër”.
“Kjo më bëri të ndihem shumë e stresuar dhe e kërcënuar. Sepse nuk e dija se çfarë po planifikonin të më bënin. Çfarë do të thoshte kjo “shumë më tepër”, rrëfen ajo.

Gazetarja suedeze shpjegon se pasi përmes emailit u shpjegoi atyre se është keqcituar nga një portal, rrejti i grave bënë një reagim publik, por megjithatë ata nuk dhanë asnjë informacion rreth kësaj ngjarje.
“Sipas mendimit tim, deklarata e tyre publike diskreditoi punën time me barazinë gjinore në Kosovë dhe inkurajoi njerëzit të marrin idenë e gabuar për mua”, shprehet ajo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0