Fehmi Lladrovcit për BBC: Anjë civil s’është vr arë nga UÇK’ja, s’luf tojmë kundër qytetarëve serbë

HomeAktualitet

Fehmi Lladrovcit për BBC: Anjë civil s’është vr arë nga UÇK’ja, s’luf tojmë kundër qytetarëve serbë

UÇK’ja nuk ka vr arë asnjë njëri të paarmatorur, asnjë fmëijë, asnjë grua. UÇK’ja nuk lu fton kundër popullit serb që jeton në Serbi. Kështu thoshte për BBC’në një figurat kryesore të UÇK’së, Fehmi Lladrovci, që ra dëshmor. “Gjithqysh, edhe me dëshirën më të madhe”, kishte thënë Lladrovci kur pyetej nëse do të jepte jetën për liri.

“Më e shtrenjtë është liria se vetë jeta” u përgjigj me buzëqeshje Fehmi Lladrovci, duke shtuar se “të gjithë ush tarët e Ush trisë Çlirimtare të Kosovës janë të vetëdijshëm se pushkën e kanë marrë me vdekë për lirinë e Kosovës dhe asnjë nuk kursejnë, ai do të ishte fati im më i madh i jetës”, kishte thënë Fehmi Lladrovci në intervistën dhënë gazetarit të BBC’së, Vaughan Smith në vitin 1998.

Lladrovci kishte deklaruar se ush tarët e UÇK’së nuk kanë marrë armët në duar për të lu ftuar kundër popullatës serbe, por kundër reg jimit të Millosheviqit.

“Le të argumentojnë serbët vetëm një rast terrorizmit që e ka bërë Ush tria Çlirimtare e Kosovës. Ndërsa ne kemi me mijëra që falanga serbe ka bërë terror mbi popullin shqiptar. Le ta tregojnë një njëri të pafajshëm që është v rarë nga Ush tria Çlirimtare e Kosovës, një njëri të paarmatosur, një fëmijë apo një grua kudoqoftë në territorin e Kosovës. Dhe, ne armët nuk i kemi marrë për të lu ftuar kundër popullatës serbe që jeton në Kosovë, por kundër regjimit çetnik dhe kundër forcave policore dhe ush tarake që janë në Kosovë”, kishte thënë Lladrovci.

Lladrovci kishte deklaruar se UÇK’ja nuk pajtohet me asnjë zgjidhje tjetër, përveç pavarësisë së Kosovës.

“Ne dëshirojmë çlirimin definitiv të Kosovës. Ush tria Çlirimtare e Kosovës nuk pajtohet me asnjë zgjidhje përveç pavarësisë së plotë të Kosovës. Jemi të gatshëm për bisedime me Serbinë vetëm për kufij dhe për asgjë tjetër”, kishte thënë Lladrovci për BBC.

Në këtë intervistë, Lladrovci kishte thënë se lu fta ishte e domosdoshme.

“Ne nuk i kemi marrë armët në dorë se kemi dëshirë ose jemi të sëmurë me lu ftu, por është domosdoshmëri pa të cilën nuk kupton askush, as Evropa e as Amerika, prandaj është domosdoshmëri e kohës”, kishte deklaruar Lladrovci.

Ai kishte thënë se rinia serbe nuk është e interesuar për lu ftë në Kosovë, por Millosheviqi i kishte paguar dhe i kishte frymëzuar me urrejtje ndaj shqiptarëve.

“Ush tria jugosllave ka qenë prej kohësh e kyqur në këtë luf të, dhe nuk ka asnjë mundësi të lu ftojë për arsye se janë të gjithë të rinj dhe nuk kanë motiv për lu ftë, por këta janë të gjithë njerëz të paguar dhe njerëz që me vite Millosheviqi i ka frymëzuar me shovinizmin më të madh dhe me urrejtjen më të madhe ndaj shqiptarëve, jam plotësisht i bindur se rinia serbe nuk do të jetë e gatshme të lu ftojë në Kosovë”, thoshte Lladrovci.

Fahmi Lladrovci ra dëshmor më 22 shtator të vitit 1998, katër muaj pas intervistës që dha për BBC./GazetaExpress/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0