Deputeti i PDK-së: Qeveria “Kurti” i keqpërdori mjetet e Pakos Emergjente, i alokoi te aktivistët e Vetëvendosjes

HomeAktualitet

Deputeti i PDK-së: Qeveria “Kurti” i keqpërdori mjetet e Pakos Emergjente, i alokoi te aktivistët e Vetëvendosjes

179 milionë euro, ish-Qeveria “Kurti”, i ndau për pakon emergjente. Por, vetëm 54 milionë e mjeteve të kësaj pakoje u shpenzuan.Edhe këto të holla, Kujtim Gashi i PDK-së thotë se u keqpërdorën, meqë sipas tij, ato u derdhen në llogaritë e aktivistëve të Vetëvendosjes dhe kompanive që janë të afërta me këtë subjekt.

“Nuk ka qenë asgjë më shumë sesa një mashtrim i radhës i Qeverisë “Kurti”, për faktin se ka dyshime të mëdha, se nga ky fond emergjent është keqpërdorë miliona euro, të cilat kanë shkuar te militantet e Lëvizjes Vetëvendosje apo të kompanitë që kanë qenë të afërta me këtë subjekt politik. Natyrisht dyshimet bëhen më të mëdha, sepse nga ndarja e 179 milionë eurove, ne e dinim se kemi realizim të kësaj pako me shumën e 54 milionë eurove apo 30 % të asaj që është planifikuar fillimisht”, u shpreh ai.E për këto keqpërdorime, Gashi, thotë të kenë dërguar një lëndë të organet kompetente.“Ne përmes deputetëve tanë në Grup Parlamentar, përkatësisht përmes anëtarëve tonë ne Komisionin e Shëndetësisë, tashmë një lëndë e kemi dërguar në organet kompetente sepse ka dyshime që mjetet financiare, Qeveria “Kurti” i ka keqpërdorë në blerjen e gjërave të ndryshme për pandemi dhe në procedurat urgjente”, theksoi ai për Front Online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0