Deputeti i AAK-së: Nevojiten 800 milionë euro për stabilizimin e ekonomisë

HomeEkonomi

Deputeti i AAK-së: Nevojiten 800 milionë euro për stabilizimin e ekonomisë

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Gazmend Abrashi, ka propozuar një pako të fuqishme financiare për tejkalimin e krizës ekonomike të shkak

BE sjell edhe një kontigjent me ndihma
Mbi 700 mijë euro nga diaspora, bien remitencat
Amerika ia ndan edhe 500 mijë euro Kosovës për ta luftuar pandeminë COVID-19

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Gazmend Abrashi, ka propozuar një pako të fuqishme financiare për tejkalimin e krizës ekonomike të shkaktuar nga izolimi për shkak të pandemisë Covid-19.Abrashi, i cili është po ashtu edhe biznesmen i njohur, ka thënë se të gjitha parashikimet tregojnë se pasojat ekonomike do të jenë të rënda kudo në boë, prandaj sipas tij duhet të veprohet sa më parë.Ai ka thënë se Kosovës i duhen rreth 800 milionë euro për ta stabilizuar tregun në vend.

“Teoritë e ndryshme të shpërfaqura në media për kthimin e fuqishëm të virusit në vjeshtë, projeksionet e ndryshme për rënien ekonomike që do të pësojmë dhe reagimi i vonuar dhe i pamjaftueshëm me pakon emergjente ka ngritur ndjenjën e pasigurisë tek qytetarët. Kjo do të reflektohet në sjelljen e tyre si konsumator, në hezitimin e tyre për të shpenzuar, investuar, e që edhe më shumë do ta rëndoj situatën ekonomike duke zvogëluar kërkesën agregate, qarkullimin e parasë, falimentimin e bizneseve dhe shtimin e numrit te papunëve në vend”, ka shkruar Abrashi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0