COVID-19, imuniteti i tufës refuzohet nga 80 ekspertë, ja çfarë thonë ata

HomeAktualitet

COVID-19, imuniteti i tufës refuzohet nga 80 ekspertë, ja çfarë thonë ata

Ideja e ndalimit të virusit duke arritur imunitetin e tufës është një gabim i rrezikshëm, i cili nuk mbështetet nga asnjë provë shkencore. Mbajtja nën kontroll e përhapjes së virusit – vendosja e rregullave që duhen respektuar – është mënyra më e mirë për të mbrojtur shoqërinë dhe ekonominë deri në mbërritjen e terapive dhe vaksinave efektive dhe për të shmangur bllokimet e reja.

Një zë – ky – unanim i 80 shkencëtarëve nga e gjithë bota dhe i aftësive të ndryshme shkencore duke përfshirë epidemiologë, pediatër, virologë, psikologë, të cilët kanë hartuar letrën e hapur ‘John Snow Memorandum’, botuar në The Lancet; letra do të paraqitet gjithashtu në Kongresin e 16-të Botëror për programin e Shëndetit Publik 2020.

Qasja e arritjes së imunitetit të tufës – shkruajnë ata – është e gabuar dhe e kushtueshme për sa i përket jetës njerëzore dhe ekonomike dhe ende nuk do ta ndalonte virusin, i cili do të kthehej disa herë në valë të reja të përsëritura;

gjithashtu sepse ka prova në rritje që imuniteti pas infeksionit ndaj SARS-CoV-2 zgjat vetëm disa muaj nga infeksioni, pastaj zhduket dhe rreziku i ri-infektimit nuk është i largët.

“Masa efektive të kontrollit të transmetimit të virusit janë të nevojshme urgjentisht, së bashku me programe sociale dhe ekonomike për të ndihmuar më të prekshmit dhe për të luftuar pabarazitë e amplifikuara nga pandemia”, shkruajnë shkencëtarët.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0