CNN futet brenda laboratorit sekret rus ku po krijohet vaksina për COVID-19

HomeAktualitet

CNN futet brenda laboratorit sekret rus ku po krijohet vaksina për COVID-19

Rusia mundësoi zhvillimin e një vaksine kundër koronavirusit për t’iu dhënë njerëzve shpresë dhe jo për shkak të presionit politik, tha virologu i lartë i vendit në një intervistë për CNN.

U deshën muaj që CNN të siguronte qasjen në një laborator sekret në Moskë, ku shkencëtarët ndihmuan në krijimin e vaksinës së koronavirusit.

Çdo punë tjetër në Institutin Gamaleya u pezullua dhe shkencëtarët kishin për detyrë të krijonin një vaksinë efektive anti-Covid, tha drejtori i institutit, Alexander Gintsburg. Rezultatet premtuese bënë që vaksina të aprovohej edhe para testimit të përhapur njerëzor, këmbënguli Gintsburg.

“Njerëzve iu dha një zgjidhje ose të mbrojnë veten ose të luajnë ruletë me një patogjen, do të infektoheni apo jo, do të vdisni apo jo?” tha ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0