Category: Ekonomi

Ceshtjet Ekonomike ne vend dhe me gjere. Planet e biznesit dhe Kultura Investimi ne Gazeta Lajmi

1 2 3 4 5 30 / 50 POSTS
Kur pritet t’u mundësohet qytetarëve tërheqja e parave nga Trusti?

Kur pritet t’u mundësohet qytetarëve tërheqja e parave nga Trusti?

Pritet të kalojë një periudhë disa javore para se në Kuvendin e Kosovës të hidhet në votim Projektligji për Rimëkëmbjen Ekonomike, i cili vetëm të mër [...]
Mrekullitë e Tamarës, kryeministri Rama vazhdon të promovoj vendet turistike

Mrekullitë e Tamarës, kryeministri Rama vazhdon të promovoj vendet turistike

Tamara dikur ishte një vend i braktisur dhe jo shumë i vizituar. Por, sot ky vend është shndërruar në një kënd mahnitës turistik. Bukuritë mad [...]
Gjunjëzoi botën me koronavirusin, por Kina befason me rritjen ekonomike

Gjunjëzoi botën me koronavirusin, por Kina befason me rritjen ekonomike

Në kohën kur ekonomia e pjesës tjetër të botës mori një goditje të fortë prej koronavirusit të nisur prej saj, Kina vetë ka shënuar 3,2% rritje ekonom [...]
MTI synon ta rikthej vendimin për zonën e Malishevës

MTI synon ta rikthej vendimin për zonën e Malishevës

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë synon ta ri-kthej vendimin e shfuqizuar nga Qeveria Kurti për zonën ekonomike në Malishevë, derisa ka në plan që s [...]
BQK u përgjigjet bizneseve: Kemi bërë një zgjidhje më të mirë se shtyerja e kësteve për kredi

BQK u përgjigjet bizneseve: Kemi bërë një zgjidhje më të mirë se shtyerja e kësteve për kredi

Edhe pse komuniteti i biznesit dhe qytetarët në vazhdimësi kanë kërkuar shtyrjen e kësteve për kredi edhe për tre muaj, Banka Qendrore e Kosovës ka nx [...]
Saranda, një Floridë e vogël e bregdetit shqiptar

Saranda, një Floridë e vogël e bregdetit shqiptar

Në plazhet e Sarandës ju do mund të gjeni ekzaktësisht atë tonalitet të detit që keni ëndërruar aq shumë gjatë ditëve të tjera të vitit, shoqëruar nga [...]
Audi nxjerr “taze” modelin e ri Q5, rival direkt i BMW X4

Audi nxjerr “taze” modelin e ri Q5, rival direkt i BMW X4

Audi vazhdon të rifreskoj modelet e saj SUV të cilat po kanë suksese të jashtëzakonshme në tregjet botërore. I fundit është modeli Q5, i cili vjen [...]
Turqia prodhon trenin elektrik, nisin testimet e para

Turqia prodhon trenin elektrik, nisin testimet e para

Testet e pranimit të fabrikës kanë filluar për trenin e parë elektrik vendor të Turqisë, bëri të ditur sot ministri i Industrisë dhe Teknologjisë së T [...]
Grafika: Cilat makina shkojnë më shpesh tek automekaniku

Grafika: Cilat makina shkojnë më shpesh tek automekaniku

Kompania e prodhimit të makinave elektrike “Tesla”, ka dështuar në një studim të gjerë amerikan për cilësinë e makinave të reja. Sipas këtij, studi [...]
Pandemia i shkaktoi dëme mbi 30 mijë euro, fermeri nga Krusha e Madhe në prag të falimentimit

Pandemia i shkaktoi dëme mbi 30 mijë euro, fermeri nga Krusha e Madhe në prag të falimentimit

Janë më shumë se 30 mijë euro humbje që ka pësuar familja Duraku gjatë kohës së pandemisë. Tash e më shumë se 50 vjet, kjo familje kultivon kultura të [...]
1 2 3 4 5 30 / 50 POSTS