Category: Ekonomi

Ceshtjet Ekonomike ne vend dhe me gjere. Planet e biznesit dhe Kultura Investimi ne Gazeta Lajmi

1 2 3 5 10 / 50 POSTS
“Çuditet” edhe BQK-ja: Qytetarët po kursejnë para në kohë pandemie

“Çuditet” edhe BQK-ja: Qytetarët po kursejnë para në kohë pandemie

Kursimet e qytetarëve në bankat komerciale janë rritur gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit në Kosovë, tregojnë të dhënat zyrtare.Rritja e ku [...]
Tërheqja e 10% nga Trusti, ky është njoftimi i fundit!

Tërheqja e 10% nga Trusti, ky është njoftimi i fundit!

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka njoftuar se tërheqja e 10% të kursimeve nga Trusti mundësohet së shpejti, teksa kërkon nga deputetët që të v [...]
Përdorimi i një platform online nga shqiptarët, Kosova do të përfitonte 10 milionë euro në vit

Përdorimi i një platform online nga shqiptarët, Kosova do të përfitonte 10 milionë euro në vit

Shkruan Hysen Hyseni Nuk e di a ka paisje elektronike që ka qasje në internet që nuk ka ba sponzore "platforma dua.com" Ma merrë menja që ata der [...]
Ngrihen çmimet e bukës e duhanit, bien ato të qumështit, djathit e vezëve

Ngrihen çmimet e bukës e duhanit, bien ato të qumështit, djathit e vezëve

Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit ishte më i ulët 0.3% në korrik krahasuar me muajin qershor 2020, ka bërë të d [...]
Mallrat serbe “vërshojnë” Kosovën

Mallrat serbe “vërshojnë” Kosovën

Pak kohë pasi u hoqën taksa e më pas edhe reciprociteti, tregu në Kosovë është vërshuar nga mallrat e Serbisë. Sipas të dhënave për muajin qersho [...]
ANALIZË: Epoka e naftës arabe është thuajse në perëndim

ANALIZË: Epoka e naftës arabe është thuajse në perëndim

Bilancet e tyre nuk kuadrojnë më. Algjerisë i duhet që çmimi i naftës Brent, një standard ndërkombëtar për naftën, të rritet deri në 157 dollarë për f [...]
Bie importi i automjeteve për 30 përqind

Bie importi i automjeteve për 30 përqind

Si pasojë e pandemisë në vendin tonë, është shënuar rënie e konsiderueshme e importit të automjeteve me rreth 30 përqind. Ndonëse gjatë kësaj periu [...]
Bizneset shqiptare investuan 1.3 miliardë euro jashtë vendit

Bizneset shqiptare investuan 1.3 miliardë euro jashtë vendit

Ish-deputetja demokrate Jorida Tabaku ka akzuar qeverinë se nuk po e ndihmon klimën e biznesit në vend, duke ndikuar madje që edhe bizneset shqiptare [...]
Afër 100 milionë euro më pak të hyra në arkën e shtetit

Afër 100 milionë euro më pak të hyra në arkën e shtetit

Si pasojë e pandemisë COVID-19, buxheti i shtetit të Kosovës brenda gjashtë muajve ka më pak të hyra për afro 100 milionë euro krahasuar me periudhën [...]
Për shkak të pandemisë, ATK-ja tregon se kanë rënë të hyrat

Për shkak të pandemisë, ATK-ja tregon se kanë rënë të hyrat

Për 6 muajt e parë të këtij viti, Administrata Tatimore e Kosovës ka mbledhur 23.5 milionë më pak të hyra sesa në vitin e kaluar. Ndonëse në dy-tre [...]
1 2 3 5 10 / 50 POSTS