Ankthi: Shkaqet, simptomat dhe trajtimet

HomeSociale

Ankthi: Shkaqet, simptomat dhe trajtimet

Ankthi është një term i përgjithshëm për disa çrregullime që shkaktojnë nervozizëm, frikë dhe shqetësim.

Këto çrregullime ndikojnë në mënyrën se si ndihemi dhe sillemi dhe mund të shkaktojmë simptoma fizike. Ankthi i butë është i paqartë dhe shqetësues, ndërkohë që ankthi i rëndë mund të ndikojë seriozisht në jetën e përditshme.

Çrregullimet e ankthit ndikojnë në 40 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara (SHBA). Ky është grupi më i zakonshëm i sëmundjeve mendore në vend. Megjithatë, vetëm 36.9 përqind e njerëzve me këtë gjendje marrin trajtim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0