Anglia “dorëzohet”, kryeministri Johnson paralajmëron rregullin e ri anti-Covid!

HomeAktualitet

Anglia “dorëzohet”, kryeministri Johnson paralajmëron rregullin e ri anti-Covid!

Qeveria britanike do të njoftojë “brenda ditëve” detyrimin e mundshëm të maskave në dyqane, edhe në Angli (siç është vendosur tashmë në Skoci).

Kryeministri Boris Johnson e tha sot gjatë një vizite në koordinimin e shërbimit të ambulancës në Londër, ku ai vuri maskën për herë të dytë në pak ditë.

Aktualisht në Angli ka një detyrim vetëm në transportin publik dhe në spitale, ndërsa gjetkë rekomandohet. Në ditët e kaluara Johnson kishte transmetuar hapur një pritje, ndërsa dje një nga ministrat e tij, Michael Gove, frenoi thjesht duke bërë thirrje për “sens të përbashkët të njerëzve”.

Por sot i njëjti kryeministër përsëriti se një vendim për përdorim detyrues në të vërtetë pritet së shpejti bazuar në vlerësimet e azhornuara të konsulentëve.

Jo vetëm kaq: që nga tani Johnson tha që indikacionet shkencore në këtë drejtim kanë evoluar me muaj dhe prandaj konsiderojnë se përdorimi i maskave në të gjitha “hapësirat e brendshme” është “shumë i rëndësishëm”.

“Në dyqane, mendoj se njerëzit duhet të mbulojnë fytyrat e tyre,” vërejti ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0