Ilir Murtezaj-drejtor i ATK-së: 4.5 milion euro më shumë të hyra për muajin maj 2020,

HomeAktualitet

Ilir Murtezaj-drejtor i ATK-së: 4.5 milion euro më shumë të hyra për muajin maj 2020,

Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës Ilir Murtezaj, në një intervistë dhënë në Televizionin Dukagjini ka thënë se jemi kthyer fuqishem dhe kemi të hyra më shumë se sasa Maji i vitit 2019.

“Përkundër pandemis qytetarët e kanë kuptuar se duhët të paguajn tatime, pas krizës së muajve mars dhe prill ky është një indikacion i mirë për ekonom” deklaroi Murtezaj

Gjatë muajit mars dhe prill në krahasim me vitin e kaluar ATK-ja ka inkasur mbi 42 milionë euro më pak, dhe këto janë dëme vështirë të riparueshme tha drejtori Murtezaj.

Ai më tutje shtoi se ATK-ja ëshë në komunikim të vazhdushëm me bizneset, dhe me mirëkuptim janë dakorduar me shumë biznese që nuk kanë mundur të paguajn tatimin gjatë pandemis, që kjo të ju mundësohet përmes të paguajn më këste, fillimisht duke dërguar një kërkes në mënyre elektorinike në ATK.

Kryetari, Murtezaj në fund potencol se janë duke përgaditur të gjitha dispozitatë ligjorë që të dërgohen sa më shpejt në Kuvend të Kosovës, që mos të shfaqen barriera ligjore.

Lajmi i i mirë është që bizneset kanë filluar të paguajn tatim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0