’12 javët e ardhme do të jenë periudha më e errët e’, al armi i ekspertit të koronavirusit

HomeAktualitet

’12 javët e ardhme do të jenë periudha më e errët e’, al armi i ekspertit të koronavirusit

Një paral.ajmërim i fortë nga eksperti i njohur i sëmu.ndjeve infektive në SHBA Michael Osterholm. Sipas tij, javët dhe muajt e ardhshëm do të jenë ‘më të err.ëtat e të gjithë pandemisë’.

Kur u pyet për diskutimet e Shtëpisë së Bardhë rreth imunitetit të tufës, Osterholm, drejtor i Qendrës për Kërkimin dhe Politikën e Sëmundjeve Infektive në Universitetin e Minesotës, pranoi se ai nuk ndante mendimin dhe optimizmin e administratës Trump.
‘Ne nuk po tregojmë historinë e plotë. Gjashtë deri në 12 javët e ardhshme do të jenë më të errëtat e pandemisë. V.aksinat nuk do të jenë të disponueshme në asnjë mënyrë efektive deri në fillim të tremujorit të tretë të vitit të ardhshëm. Edhe atëherë, afro gjysma e popullsisë amerikane është skeptike nëse duhet ta bëjë va.ksinën”, tha ai, raporton Daily Mail.

“Njerëzit nuk dinë çfarë të besojnë, dhe kjo është një nga sfidat tona të mëdha, që ne duhet të japim një mesazh për publikun që pasqyron prova shkencore dhe pasqyron realitetin”, tha Osterholm.

Ai shtoi se qëllimi i imu.nitetit të tufës arrihet kur qytetarët kane mundesi v.aksinimi, jo thjesht duke i lejuar ata të infektohen nga virusi.
‘Ne kemi nevojë për dikë që të fillojë të artikulojë,’ cili është plani ynë afatgjatë? Pse po u kërkojmë njerëzve të sakr.ifikojnë distancimin? Pse po u themi njerëzve nëse e doni vërtet familjen tuaj, nuk duhet të shkoni në shtëpi për Diten e Falënderimeve ose Krishtlindjet dhe të in.fektoni nënën ose babanë, gjyshin dhe gjyshen?”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0